De ontwikkeling van Larsen & Buhl als lerende organisatie

In de laatste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over innovatie en automatisering door te investeren in mens en machine bij Larsen & Buhl in 2018. In deze nieuwsbrief willen we u graag inspireren over Larsen & Buhl als lerende organisatie. Daarnaast willen we u ook graag helpen herinneren aan de precisiebeurs op woensdag 14 november en/ of donderdag 15 november 2018 in Veldhoven.

Alles wordt en is ingericht om technisch hoogwaardige producten in kleine series 24/7 te kunnen produceren bij Larsen & Buhl. Echt waar? Echt waar, zoals bijvoorbeeld het product hierboven. Wij zijn een lerende organisatie en wij leren van onze successen, maar vooral van onze fouten. Een veelvoorkomend begrip in het maken van fouten is dat het geen strategisch effect heeft. Het tegendeel is echter waar. Geen enkele organisatie is perfect, dus we categoriseren fouten in ‘voorkomen’, ‘complex gerelateerde fouten’ en ‘intelligente fouten’. Wanneer een fout is geconstateerd, is het essentieel dat we dieper naar de oorzaak kijken van de fout. Het geeft ons vooral voldoening om vanuit het enthousiasme voor het produceren en de daarbij behorende discipline de juiste lessen te halen. En ervoor te zorgen dat iedere fout een leerproces is ter verbetering op het vlak van productie methode en/ of teamverbetering.

Een voorbeeld:
Op een kort draaibank wordt een product geproduceerd welke in vier bewerkingen c.q. omspanningen wordt gemaakt. Daarna dient het product nog handmatig te worden afgebraamd. De fouten welke ontstaan en deels tot afkeur leiden, zoals beschadigingen tijdens het handmatige afbramen zijn via een NCR-rapport geanalyseerd en hebben geleid tot een andere bewerkingsmethodiek op een andere type machine. In dit geval is er voor een langdraaibank gekozen die in staat is het gehele product in een keer braamvrij te produceren.

Het resultaat is hoogwaardige kwaliteit, scherpe levertijden en blije klanten!

Nieuwsgierig geworden naar meer? Bezoek de precisiebeurs onze stand nr: 153 op woensdag 14 november en/ of donderdag 15 november 2018 in Veldhoven. Registreer uw bezoek hieronder:

Registreer hier uw bezoek voor de precisiebeurs in Veldhoven Registreer hier uw bezoek voor de precisiebeurs in Veldhoven

Larsen & Buhl shaping the future with precision

Menu