Met Larsen & Buhl meer aantrekkingskracht voor jongeren

Opleiden

Plezier, vriendschap en een boost voor de maakindustrie

Op dit moment zijn er vier leerlingen werkzaam bij Larsen & Buhl. Zij zijn gekoppeld aan ervaren medewerkers die hen de fijne kneepjes van het vak leren. De Techniek Academie sprak met één van de ervaren begeleiders: Gery Mijwaart.

“Het mooie aan het opleiden van jonge mensen is dat zij niet alleen van ons wat leren, maar wij juist ook van hen. Ze komen soms met verrassende ideeën om processen effectiever te laten verlopen. Ik geef ze dan ook graag de ruimte om te ontdekken of dat daadwerkelijk zo is. Zo leren de leerlingen niet alleen van ons, maar ik ook van hen.”

Maybritt Larsen gaf de Techniek Academie een rondleiding, zij is verantwoordelijk voor het opleiden van het personeel bij Larsen & Buhl. “Wat ik erg belangrijk vind is dat we als bedrijf een aantrekkelijke werkgever zijn voor jongeren. De nieuwe generatie jongeren ‘zoekt vooral plezier en vriendschap in werk’, ‘houdt geen rekening met bestaande grenzen’ en ‘trekt zich niets aan van bestaande hiërarchische verhoudingen’; zo beschrijven vele tientallen vakpublicaties de nieuwe generatie baanzoekers. Door kinderen en jongeren veel met techniek in aanraking te laten komen, vergroten we de kans dat ze later de techniek in gaan. Dat is niet alleen belangrijk voor hun eigen ontwikkeling, maar met name ook om de maakindustrie. De maakindustrie heeft een groei van 55%. Als bedrijf vind ik dat we juist moeten kijken hoe we jongeren in hun kracht zetten in de maakindustrie”. “Op dit moment hebben we twee leerlingen in dienst, waarvan 1  jonge dame. Je ziet een mooie wisselwerking ontstaan waar de leerlingen leren van de ervaren vakmensen en vice versa. Ik hoop in de toekomst nog meer jonge gemotiveerde jongeren op te leiden. Daarom investeren we als Larsen & Buhl veel in techniekpromotie en het enthousiasmeren van jongeren voor techniek. Samen met De Techniek Academie en Platform Techniek hopen we dan ook mooie activiteiten te ontplooien.”

Plezier, vriendschap en een bijdrage leveren aan de groei van de Nederlandse Maakindustrie, wat wil je nog meer? De samenwerking tussen De Techniek Academie, Larsen & Buhl en Platform Techniek zet door. Samen vormen zij een aantrekkingskracht voor jongeren in de techniek. Wil je meer weten over leren en werken? Neem een kijkje op de website van de Techniek Academie: https://www.detechniekacademie.nl/

Menu