‘Wie open en transparant is, krijgt dat vanzelf terug’

Nieuws

Elkaar aanvullen
Larsen & Buhl is producent en toeleverancier van fijnmechanische onderdelen voor bijvoorbeeld de vliegtuig- en medische industrie. Zo worden er tandimplantaten en interieuronderdelen voor vliegtuigen gemaakt, maar ook onderdelen voor brachytherapie om kanker te behandelen. Een uiteenlopend werkgebied, met als verbindende factor de hoge kwaliteitseisen en benodigde certificeringen. “Het scheelt dat we in feite twee dezelfde bedrijven waren, met zelfs een gezamenlijke klant in de tandtechniek. We vullen elkaar prachtig aan en zetten allebei hoog in op het automatiseren en digitaliseren van onze productie”.

Open en transparant zijn
Ook qua cultuur verschilden de hightech bedrijven niet erg van elkaar. “Zowel Larsen als Buhl zijn familiebedrijven van oorsprong. En dat merk je. De culturen pasten dan ook uitstekend bij elkaar. In januari hebben we een etentje georganiseerd om elkaar over en weer te leren kennen en sindsdien is het alsof iedereen elkaar al jaren kent”.

“De key is iedereen bij alle stappen te betrekken. Wie open en transparant is, krijgt dat vanzelf terug. Afspraken over cao’s, werktijden en kilometervergoedingen hebben we zorgvuldig gecommuniceerd, en waar mogelijk hebben we onze mannen en vrouwen om input gevraagd. Zo kochten we recent twee nieuwe machines om meer capaciteit te creëren en dat is volledig in overleg met de werkvloer gegaan”

Verandering moeilijk? Verandering is juist de beweging, die mensen energie geeft. “Iedereen heeft het er altijd over dat mensen niet willen veranderen. Daar geloven wij niets van. In onze industrie is er elke dag een verandering,”. Nieuwsgierig naar meer? http://ao-metalektro.nl/duurzame-inzetbaarheid-organisatie/best-practices/546-wie-open-en-transparant-is-krijgt-dat-vanzelf-terug.

Menu