Wat is je uitdaging als CNC Frezer/Programmeur?

Ben jij het saaie productie leven zat? Werk je graag aan complexe precisie onderdelen tot in het micron bereik? En hecht jij waarde aan een organisatie waar een familiecultuur heerst én je de vrijheid krijgt in jouw werkzaamheden? Check dan snel deze vacature!

Jij gaat aan de slag met het produceren van hoogwaardige precisie onderdelen voor de medische, lucht- en ruimtevaart, biotechnologie en semi-conductor industrie. Larsen & Buhl houdt zich bezig met Industrie 4.0 en heeft al veel gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Zo maken ze het voor de medewerkers makkelijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Binnen de 6.000m2 vloeroppervlakte van Larsen & Buhl zijn diverse productietechnologieën aanwezig. Hierdoor heb je volop kansen om jezelf door te ontwikkelen en multi-inzetbaar te worden op lange termijn.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Vanaf jouw eerste werkdag word je door een collega begeleid. Na een uitgebreide inwerkperiode ga jij zelfstandig aan de slag met één (mogelijk later twee) 5-assige CNC Freesmachines. Je houdt jouw eigen planning bij in het systeem en bepaalt hoe je het product gaat maken. Je bepaalt bijvoorbeeld de bewerkingsvolgorde en welke gereedschappen daarbij het beste gebruikt kunnen worden. De producten programmeer je zelfstandig met het CAD/CAM pakket TopSolid 7. Je produceert producten vanaf 10mm tot max 300mm in enkelstuks en kleine series tussen de 10 en max 75 stuks.

Je hebt de kans om mee te denken over een zo efficiënt mogelijk productie proces. Je stelt structurele verbeter ideeën voor, die je samen met een team kan gaan implementeren. Wanneer je dat voor elkaar hebt, kun je in overleg over op flexibele werktijden. Kortom, een leuke functie met veel vrijheidsmogelijkheden!

Wat zijn onder andere jouw werkzaamheden?

 • (Zeer) nauwkeurige producten of onderdelen met de vereiste kwaliteit zelfstandig produceren aan de hand van tekeningen, productiegegevens of instructies.
 • De machines en gereedschappen op de afdeling in goede staat houden.
 • Meedenken over calculaties en levertijden bij nieuwe en/of complexe aanvragen en productie uren klokken voor de nacalculatie.

Wat heeft Larsen & Buhl jou te bieden?

Een fijne geconditioneerde werkomgeving waar er een sterke familiecultuur heerst. Van overduidelijke hiërarchie is hier geen sprake, want ook de eigenaren gaan graag met jou in gesprek en zijn met regelmaat op de werkvloer te vinden. Je krijgt toegang tot hun eigen digitaal leerplatform waar je diverse leermodules kan volgen als onderdeel van jouw inwerktraject.

 • Direct dienstverband bij Larsen & Buhl.
  Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en huidige situatie krijg je een bepaalde tijd of een vast contract aangeboden.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Goed salaris (€ 2.500 – € 4.000 of meer, afhankelijk van jouw kennis en ervaring), reiskostenvergoeding van € 0,19 per km, cao Metalektro, pensioenregeling via Pensioenfonds PME en 27 vakantiedagen.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling.
  Larsen & Buhl hecht veel waarde aan vakmanschap. Ze investeren niet alleen in het machinepark, maar ook in het personeel d.m.v. opleidingen, cursussen en trainingen.
 • Flexibel in te delen werktijden.
  Ben jij volledig ingewerkt en kun je zelfstandig aan de slag? Dan denkt Larsen & Buhl graag met jou mee over het flexibel indelen van jouw werktijden! Zolang jij je verantwoordelijkheid neemt voor jouw planning en de machine automatisch doorloopt, ben je vrij om jouw eigen werktijden naar wens te bepalen.
 • Een volledig geconditioneerde werkomgeving.
 • Je gaat werken in een volledig geconditioneerde werkomgeving. Zo kun jij fijn werken én wordt de kwaliteit van de producten bewaakt.
 • Vrijheid in zelfstandigheid.
  In deze functie krijg je alle ruimte om mee te denken met de productie. Denk bijvoorbeeld aan het verzinnen van slimme mallen om de productietijd te verkorten. Of heb je andere ideeën om het proces te optimaliseren? Jouw input wordt juist gewaardeerd!

Wat breng je mee als CNC Frezer/Programmeur?

 • Een afgeronde technische opleiding (bijv. richting verspanen of werktuigbouwkunde) en/of aantoonbare ervaring in verspanende bewerkingen.
 • Bij voorkeur ervaring met programmeren met een CAD/CAM pakket. Als je hier nog geen ervaring mee hebt dan zijn er ook voor jou mogelijkheden bij Larsen & Buhl.
 • Je gaat gestructureerd te werk en denkt graag in oplossingen.
 • Ervaring met Heidenhain machinebesturing is mooi meegenomen, maar geen must.

Ben je meer een CNC Draaier? Ook dan kun je solliciteren!

Waar ga je werken?

Larsen & Buhl waren voorheen twee bedrijven, maar zijn in 2017 gefuseerd. Samen staan zij al bijna 150 jaar garant voor kwaliteit, betrokkenheid, innovatie & state-of-the-art productietechnologie. Met hun focus op ontzettend nauwkeurige hightech onderdelen van o.a. diverse exotische materialen weten ze zich te onderscheiden in de markt. Ze focussen zich niet alleen op productie in hun moderne geconditioneerde machinefabriek, maar verzorgen ook assemblage, (cleanroom) verpakken en oppervlakte behandelingen.

-Shaping the future with precision-

METAALKANJERS beheert deze vacature namens Larsen & Buhl. Sollicitaties dienen dan ook via Metaalkanjers te verlopen. Een goede klik tussen jou als potentiële collega en Larsen & Buhl vinden we erg belangrijk. De gesprekken over de vacature, jouw achtergrond en elkaars verwachtingen vinden daarom plaats bij Larsen & Buhl.

Heb je interesse in Larsen & Buhl, de vacature of behoefte aan meer informatie?
Reageer dan via de sollicitatiebutton of mail je cv naar junice@metaalkanjers.nl. Liever bellen of Whatsappen? Ook dan kun je terecht bij Junice Mauriks op 06 1825 8902, ook buiten kantooruren.

Larsen & Buhl shaping the future with precision