Weekend van de Wetenschap bij Larsen & Buhl

Op meer dan 250 locaties door heel Nederland beleef je live wetenschap & technologie op 6 en 7 oktober 2018. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea exclusief hun normaal gesloten deuren. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie.

Ook dit jaar opent Larsen & Buhl haar deuren voor het weekend van de wetenschap. Na het grote succes van vorig jaar gaan wij er ook dit jaar weer alles aan doen, om er een leuk en leerzaam weekend van te maken! Op zaterdag 6 oktober kun je een kijkje nemen in de wereld van de precisietechniek. Wat gebeurt er nou allemaal achter de schermen? Hoe verandert een stukje ruw materiaal in een product dat wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een raket? Welke technieken worden er toegepast op het gebied van draaien en frezen?

Naast dat er genoeg te zien en te ontdekken valt, is er ook genoeg te doen!

Je mag in het weekend van de wetenschap namelijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en je krijgt de mogelijkheid om je eigen product te maken. Neem plaats achter de knoppen van een persmachine bekijk de werking van een robotarm, of speel een leuk oud Hollands spel!

Het weekend van de wetenschap is geschikt voor jong en oud. Op 6 oktober zijn de deuren van Larsen & Buhl geopend van 10:00 tot 16:00 uur, dus kom gerust langs en laat je verrassen door alles wat de technische wereld te bieden heeft!

Larsen & Buhl shaping the future with precision

Menu